Domů » Autonovinky » Nová auta pro rok 2023: Nové modely od Škodovky i vyšší míra elektrifikace

Nová auta pro rok 2023: Nové modely od Škodovky i vyšší míra elektrifikace

Plánujete si v nadcházejícím roce pořídit nové auto? Mnohé automobilky přecházejí na čistě elektrické modely. Škoda Auto představí další generaci oblíbeného Superbu a nová generace čeká i v automobilce Hyundai.

Nová auta pro rok 2023: Nové modely od Škodovky i vyšší míra elektrifikace

Nissan bez spalovacích motorů

Japonská automobilka Nissan se od roku 2023 chystá pouze auta na elektrický pohon. Už letos představí zhruba 6 nových modelů. Pro evropský trh to bude významný krok a využije k němu také svého spojenectví s automobilkami Renault a Mercedes-Benz. Díky tomu dokážou zákazníkovi dát komplexní nabídku vozidel.

Škodovka s další generací Superbu

Škoda Auto v roce 2023 představí již čtvrtou generaci Škody Superb, kterou automobilka vyvíjí spolu s Volkswagenem Passat. Tyto dva modely budou sdílet technický základ a oba se budou vyrábět v bratislavské továrně Volkswagenu. O novém Superbu ale moc informací zatím není. Jeho design však má na starost Oliver Stefani. Očekává se, že bude uveden i model plug-in hybrid s větším dojezdem pouze na elektřinu.

Novinky má i Hyundai a Mitsubishi

Na český trh se dostanou také novinky z dílny Hyundai. Půjde o novou generaci modelu Kona, spekuluje se přitom, že se bude vyrábět u nás. I Mitsubishi si pro rok 2023 připravila novinky, konkrétně by na český trh měla dorazit náhrada za model ASX. Zatím o ní však automobilka příliš neprozradila, z oficiálního vyjádření zatím víme jen to, že by měl nový model využívat techniku Renaultu Captur.

Ford bude mít nového Mustanga

Toužíte po silném a tradičním autě? Ford Mustang vám tento sen může splnit. Pro rok 2023 si totiž automobilka připravila jeho novou verzi. O jeho specifikách však Ford zatím moc nemluví a i na videích s prototypem je vše pečlivě zakamuflováno. Novinky se týkají i jiných sportovních aut, jako je Lamborghini, které pracuje na nástupci Aventadoru.

Nový rok ve znamení elektromobilů

Rok 2023 se bude nést ve znamení elektromobility. Svou nabídku v této oblasti rozšíří například Peugeot nebo Opel. Obě automobilky představí elektrické verze oblíbených modelů s novým označením e-308 a Astra-e. Také značka aut Porsche přijde s elektrickým modelem Macanu. A elektrifikace neobejde ani jednu z nejluxusnějších značek Rolls-Royce,která nabídne elektrické kupé Spectre.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

Dopravní předpisy Litva

Dopravní předpisy a pravidla v Litvě

0
Chystáte se autem do Litvy na dovolenou nebo na jinou dobrodružnou poznávací cestu? Tak v tom případě si důkladně nastudujte dopravní předpisy a pravidla,...