Domů » Zajímavosti » Ideální domov pro automobilové fanatiky

Ideální domov pro automobilové fanatiky

0

Téměř všichni „petrolheadi“, neboli automobiloví nadšenci jistě čas od času mají nutkavou touhu vyrazit se svým čtyřkolovým miláčkem na závodní okruh a vyřádit se do sytosti. Tyto okruhy, jsou ale často daleko od našich bydlišť a také zde musíte stále dávat pozor na ostatní víkendové závodníky. Nebylo by tedy mnohem výhodnější pořídit si vlastní okruh, kde byste byli svým vlastním pánem a mohli si pořádat s přáteli soukromé trackdays?

Ideální domov pro automobilové fanatiky

Dva domky a okruh v ceně

Jestliže se vám tato představa zamlouvá, měli jste skvělou možnost si jeden takový okruh pořídit. V Severním Irsku, konkrétně nedaleko městečka se zajímavým názvem, Moneymore byl k mání soukromý závodní okruh. Za své peníze dostanete nejenom okruh s udržovanou plochou kolem, ale i hned dvojici domů. První z nich se dá označit za hlavní byt. A ačkoli se možná nejedná o nějaký luxusní zámek, nalezneme uvnitř krytý bazén nebo vířivku. Druhý domek poté může sloužit pro hosty, kteří si s Vámi přijedou užívat okruh.

Menší ale postačí

Samotný okruh je určen primárně pro závody motokár, ale je jisté, že ani s osobním automobilem byste zde nepůsobil jako obr. Stačí si připomenout menší české okruhy typu Sosnová. Ty jsou také menších rozměrů, a přesto se stále těší oblibě automobilových nadšenců.

Bohužel již není k mání

K celému tomuto krásnému komplexu vede příjezdová cesta lemovaná alejí vzrostlých stromů. Při pohledu na fotografie, jistě srdce každého automobilového nadšence zaplesá. Jedná se totiž o zcela ideální dům pro milovníky automobilismu. Bohužel pro nás, je tento dům již prodán. Konkrétní cena bohužel nebyla zveřejněna, ale předpokládáme, že jeho nový majitel za celý komplex dvou domů a třinácti hektarů zaplatil několik milionů liber.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

vznětový motor

Vznětový motor – jak funguje, jeho výhody a nejlepší naftové motory

0
Za mne je vznětový motor jedním z nejlepších vynálezů, které člověk mohl učinit. Dnes se „chrochtáků“, jak se se vznětovým motorům říká zkusíme podívat...