Domů » Autonovinky » Chevrolet Corvette C7 Final Edition: Stvoření z pekel

Chevrolet Corvette C7 Final Edition: Stvoření z pekel

0

Chevrolet Corvette C7 má za sebou bohatou historii, kterou jí může většina automobilů jen tiše závidět. Zapsala se do závodních knih stejně tak dobře jako do srdcí petrolheadů. Proč jsme článek začali na tak pochmurné notě? Současná verze Corvetty C7 totiž přichází v poslední verzi s přídomkem Final Edition. Zanechá za sebou pořádně tlustou černou čáru a oblaka dýmu.

Chevrolet Corvette C7 Final Edition: Stvoření z pekel

V nabídce je i sedmistupňový manuál

Corvettu bude již po zvyku pohánět osmiválec s pořádným objemem 6.2 litru. Nečekejte tedy žádný ekologův sen, ale pořádnou dávku americké svobody. Ve verzi Z06 se totiž výkon dostane až na 650 koní, přičemž Grand Sport bude mít koní 460. Všechen tento výkon půjde na osmistupňový automat nebo na sedmistupňový manuál.

Cena nepřekvapí

V České republice se oficiálně neprodává a pokud o ni máte zájem, tak si budete muset obstarat dovoz. Jak je ale na cestách vidno, tak milovníky amerických vozů tohle rozhodně neodrazuje. Evropská odnož Chevroletu již údajně spustila předobjednávky. Speciální edice tedy zahrnuje verzi Grand Sport a Z06. Cena vozu Chevrolette Grand Sport Final Edition je v přepočtu 2 975 000 Kč a v případě verze Z06 je cena 3 556 000 Kč. S výbavou si Chevy zaručeně vyhrálo.

Chevrolet Corvette C7 Final Edition je vybavena tím nejlepším

Na cestě vás bude držet laděný podvozek pro sportovní použití a jistotu v zatáčkách vám zajistí závodní sedadla. A že jimi budete jezdit velice rychle, jelikož bude disponovat výborným přítlakem díky karbonovému splitteru. Na sebevědomí přidají i karbon-keramické brzdy Brembo a telemetrie Performance Data Recorder. Jestli je to pro vás málo, tak je v nabídce balíček Z07. Získáte tak pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup a aerodynamický paket.

Chevrolet Corvette C8 se již chystá

Chevrolet se zatím k ukončení produkce této generace oficiálně nevyjádřil, ale předpokládáme, že úkol této verze je rozloučit se s úctou. Soustřeďme se ale na ty dobré zprávy. Osmá generace s názvem Chevrolet Corvette C8 se již připravuje a poprvé v historii bude mít motor umístěný uprostřed.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články