Domů » Autonovinky » Nejlevnější elektromobil Velor-X-Trike ze severní Moravy

Nejlevnější elektromobil Velor-X-Trike ze severní Moravy

0

Elektromobil VELOR-X-TRIKE je za dostupnou cenu. Jde o nejlevnější elektromobil v ČR a nyní ještě zlevnil. Cena už je pod 100 000 korun. Elektrické vozítko je už od září také dostupné i ve verzi pro čtyři lidi a rovněž také jako užitkový vůz. Společnost Velor-X-Trike před nedávnem otevřela showroom ve Staré Bělé, kde zájemci najdou nabídku všech typů vozidel jezdících na elektrický pohon a taky zde najdou veřejnou dobíjecí stanici. Jde o největší salon na elektromobilitu v České republice. Je zde prodej elektrických vozidel, jako elektrická jízdní kola, elektrické tříkolky, čtyřkolky, skútry i motocykly a obnovitelné zdroje v podobě solární elektrárny i větrné elektrárny a kogenerační jednotky.

Nejlevnější elektromobil Velor-X-Trike ze severní Moravy

Elektromobilita v ČR

Předvojem před otevřením showroomu elektromobility v ČR byla první dobíjecí stanice z veřejného osvětlení přímo v centru Opavy na ulici Masařská. Stojí za ní firma Velorxtrike s.r.o., která první elektro-stanici financovala. Tato společnost se prodejem a výrobou motocyklů i skútrů zabývá už 25 let. Do mnohem širšího povědomí vešla před 6. lety, kdy oživila právě výrobu legendárních vozidel Velorex. Vytvořila jeho nástupnický model pod novou značkou Velor-X-Trike. V tuzemsku jsou registrované první kusy nového vozidla Velor-X-Trike, tedy tříkolky i elektrické čtyřkolky.

Velor-X-Trike

Levná elektromobilní vozítka jsou sestavená ve spolupráci s čínskou firmou. Stou v oblasti designu a výroby tato firma spolupracuje více než 15 let. Vozítka elektro jsou celokapotovaná včetně oken a dveří, použitelná téměř pro celoroční provoz, jsou určena pro 1 až 2 lidi. Na jedno nabití dokážou ujet až 80 km a jsou určena zejména pro městský provoz. Nabíjí se zhruba 5 hodin do plné kapacity a rychlost může být až 55 km/hod. Mají topení, odvětrávání a rekuperaci, což je zpětné dobíjení baterií třeba při jízdě z kopce. V nabídce a prodeji jsou i modely 2017 se silnějším motorem, s větším dojezdem až 110 km, s možností volby baterií, jejího typu a kapacity, s couvací kamerou a dalšími vychytávkami. Jednotlivé díly se vyrábějí v Číně, kompletace a montáž je ve Staré Bělé.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

Tři autosedačky vedle sebe

Problém velkých rodin: 3 autosedačky vedle sebe?

0
Plánujete nebo jste v očekávání třetího dítěte? Tato situace vás postaví před mnoho zajímavých výzev ve vašem životě, například jaké auto vybrat, aby se...