Domů » Autonovinky » Nová Toyota Yaris: Nejbezpečnější a nejúspornější malé auto?

Nová Toyota Yaris: Nejbezpečnější a nejúspornější malé auto?

0

Výborný městský vůz s názvem Toyota Yaris bude ještě lepší. Dostala se k nám totiž již čtvrtá generace, která se oproti té třetí liší snad ve všech aspektech. Změny poznáme hned na první pohled a ještě víc jich najdeme při důkladném prozkoumání. Nová Toyota Yaris se dá popsat tak, jak by se tento typ aut s levným provozem definovat měl: úsporné, bezpečné a snadno ovladatelné.

Nová Toyota Yaris: Nejbezpečnější a nejúspornější malé auto?

Zcela přepracovaný vzhled

Toyota vyvinula kompletně novou platformu, na které tento Yaris postavila. A že si tedy dali záležet. Začněme tím, co je zřetelné už z dálky. Bavíme se o designu, který téměř úplně změnil vzhled vozu. Vůz působí celistvějším dojmem a karoserie je zakulacenější. Výrazná je přední maska s agresivními prvky a LED světlomety. Neurazí ani prolisy na bocích, které vozu dodávají na sebevědomí a pocitu stability. Tento pocit ale bude reálný, neboť Yaris má nižší těžiště a rozchod kol je větší. Za zmínku stojí též přední náprava se vzpěrami McPherson a vzadu je torzní příčka.

Příjemný a moderní interiér

Zapracovalo se samozřejmě i na interiéru. Zaujme přístrojový panel z měkčeného plastu a plstěná povrchová úprava výplní dveří. Jak u žádného moderního auta, tak ani tady nechybí multifunkční TFT displej a dotyková obrazovka infotainmentu. V příplatkové výbavě je dokonce i 10palcový head-up displej. Připlatit si můžete dále za bezdrátové dobíjení telefonu, ambientní osvětlení a vyhřívání volantu. Pamatujete si na tu poznámku o zvýšení bezpečnosti? Toyota dostala inteligentní adaptivní tempomat, nový centrální airbag a asistent jízdy v pruzích.

Co se skrývá pod kapotou vozu Toyota Yaris?

Yaris uvádí do pohybu modernizovaná hybridní pohonná jednotka 1.5 Hybrid Dynamic Force. Pojďme si ho popsat tak, aby se tomu dalo rozumět. Jedná se o tříválcový motor s Atkinosonovým cyklem o objemu 1.5 litru. Má tak schopnost proměnného časování ventilů a výkon jde na kola přes automatickou převodovku e-CVT. O samotné hybridní soustavě toho bohužel zatím moc nevíme. Kapacita lithium-iontové baterie je ve hvězdách, stejně jako výkon a spotřeba celého ústrojí.

Toyota Yaris

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

vznětový motor

Vznětový motor – jak funguje, jeho výhody a nejlepší naftové motory

0
Za mne je vznětový motor jedním z nejlepších vynálezů, které člověk mohl učinit. Dnes se „chrochtáků“, jak se se vznětovým motorům říká zkusíme podívat...