Domů » Aktuality » Vjezdu do protisměru na dálnici zabraňují nové značky STOP-PROTISMĚR

Vjezdu do protisměru na dálnici zabraňují nové značky STOP-PROTISMĚR

0

Jedná se o reakci na nehody, které se staly právě v nájezdech na dálnici. Těchto nehod se v poslední době stalo až neuvěřitelně mnoho, tudíž se s tím Ministerstvo dopravy rozhodlo něco udělat. Na nájezdech na dálnice tak najdete nové dopravní značky, které vás upozorní na to, že se nacházíte v protisměru.

Vjezdu do protisměru na dálnici zabraňují nové značky STOP-PROTISMĚR

byla načase

Vybráno bylo několik nejrizikovějších úseků, na něž se v aktuální době instalují nové značky. Jsou to značky varovné a je na nich napsáno STOP-PROTISMĚR. Jejich úkolem je zastavit zmatené řidiče, kteří se ztratili ve spleti nájezdů a dostali by se na dálnici v opačném směru. Je to poměrně těžko představitelná situace, ale dochází k ní velice často. A následky mohou být vážné.

Kde se tyto značky nachází?

Ptáte se na to, jaké úseky byly označeny jako rizikové? Jsou jimi dálnice D1 na exitu 41 sjezd od Prahy a exitu 357 sjezd od Brna. Je mezi nimi také dálnice D2 na nultém kilometru z Brna a na dálnici D6 na exitu 146 sjezd od Karlových Varů. Právě sem Ministerstvo dopravy ve spolupráci s dopravní policií, Ředitelstvím silnic a dálnic, ministerstvem vnitra a BESIPem dodá tyto nové značení. Ve druhé vlně budou stejnou dopravní značkou opatřeny i další rizikové úseky. Samotnými značkami to ale neskončí, neboť ministerstvo má připraveno hned celý balíček pro zvýšení bezpečnosti na silnicích.

Změn bude více

V blízké budoucnosti tak můžeme očekávat i vodorovné značení. S tímto systémem se v dnešní době již můžete setkat na dálnicích na Slovensku, Rakousku, Slovinsku i v Chorvatsku. V nepřehledných situacích je díky němu pro řidiče výrazně snazší zorientovat se v situaci. I tohle značení může předejít nebezpečnému vjetí na nájezd nebo na dálnici v protisměru. Bezpečnost na českých dálnicích a silnicích je v poslední době řešena snad na všech frontách. K novému značení se vyjádřil i ministr Dan Ťok a BESIP nově vydal bezpečnostní rady, kterých se držet v případě vjetí do protisměru na dálnici.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články