Domů » Cestování » Parkování u letiště » Parkování letiště Norimberk (Nuremberg Airport): Přehled, kde se dá zaparkovat a za kolik

Parkování letiště Norimberk (Nuremberg Airport): Přehled, kde se dá zaparkovat a za kolik

Poletíte na svoji vysněnou dovolenou z letiště Norimberk? Toto mezinárodní letiště je dostupné 24 hodin, nabízí parkovací servis a také různé varianty parkování včetně výše cen. V našem článku vám prozradíme, kde se dá na letišti zaparkovat, za jaké ceny a jaký parkovací servis letiště svým zákazníkům nabízí.

Parkování letiště Norimberk (Nuremberg Airport): Přehled, kde se dá zaparkovat a za kolik

Pokud pojedete autem do Norimberku, tak ještě před samotnou cestou vám doporučujeme si nastudovat jaké platí dopravní předpisy a pravidla v Německu. Němečtí policisté jsou velmi přísní a neoblomní a pokud se dopustíte nějakého přestupku či prohřešku počítejte s velmi vysokými pokutami na území celého Německa. V Německu je dálniční síť velmi rozsáhlá a jejich průjezd je stále pořád zdarma. Dálniční poplatky neboli mýtné platí pouze pro nákladní automobily s celkovou hmotností nad 7,5 tuny. Nezapomeňte, že vedle Rakouska má i Německo zavedené ekologické zóny neboli Umweltzone. Setkáte se s nimi například v Berlíně, Mnichovu nebo Frankfurtu nad Mohanem a v dalších městech. Do těchto zón budete potřebovat ekologickou známku. Kdo takovou známku potřebuje? Rozhodující jsou údaje na technickém průkazu vozidla. Na tuto problematiku se podívejte v našem článku s názvem Emisní zóny a ekologické známky v Německu

TIP: Pokud vás zajímá parkování na jednotlivých letištích v Německu. Připravili jsme pro vás články s názvem:

Parkování na letišti Norimberk

Letiště Norimberk (NUE), německy Albrecht Dürer Flughafen Norimberk, je vzdáleno asi 10 km od centra města. IATA kód letiště je NUE a ICAO kód je EDDN. Letiště je střední velikosti a je dostupné 24 hodin denně.

Letiště je také velmi využívané českými turisty, díky blízkosti hranic s Českou republikou. Například pokud budete cestovat z Plzně, tak cesta na letiště trvá 1,5 až 2 hodiny, z Karlových Varů asi 2,5 hodiny a pak z Prahy je to okolo 2,5 až 3 hodin.

Přesná adresa letiště je Flughafenstraße 100, 90411 Nürnberg.

Letiště Norimberk je dobře uzpůsobené pro bezproblémové odbavování, a mimo to nabízí bezpečné parkování pro odstavená vozidla. Pro automobily je v okolí letiště několik dostupných parkovišť. Ty je možné objednat předem online, což se i doporučuje. Rezervace parkovacího místa není možná telefonicky ani přes email. Na hlavní stránce parking.airport-nuernberg.de najdete kalkulátor a možnost rezervace parkovacích míst včetně cen.

Parkování je možné jak krátkodobě, a to na parkovišti P5, tak i dlouhodobě na parkovišti ParkenPlus, Parkoviště 2, 3 a 4. Výhodou je, že tyto parkoviště nabízí různé varianty cen a také různý servis pro zákazníky. Například nabízí parkovací servis, jako je monitoring na parkovištích, tankování, nabíjecí stanice pro elektromobily, autoservis nebo úschovnu cenných věcí. 

Na samotném letišti si můžete také nechat pronajmout dlouhodobě parkovací místo pro své vozy, jako jsou veterány, sezónní vozy a další vozidla. Tyto vozidla jsou zaparkovány v parkovacím domě P4 v odděleném speciálním prostoru. Nabídka je platná po celý rok, minimální doba parkování je 5 měsíců a cena za jeden měsíc stojí 50 EUR.

Bavorské letiště Norimberk průběžně nabízí slevové kódy a vouchery na parkování. Více o slevách zde.

Letiště má detailní orientační plán, podle kterého zjistíte, kde se nachází všechna parkoviště a jak jsou daleko od letištní haly.

Orientační mapa letiště Norimberk

Krátkodobé parkování na letišti Norimberk

Parkovat na letišti Norimberk je možné i krátkodobě, a to na parkovišti s označením P5. Parkování do 15 minut je zdarma, poté je třeba parkovné zaplatit dle sazeb parkování.

Doba parkováníCeny parkovného
do 15 minutzdarma 
do 30 minut2,00 EUR
1 hodina2,00 EUR
2 hodiny4,00 EUR
3 hodiny6,00 EUR
5 hodin15,00 EUR
8 hodin32,00 EUR
24 hodin96,00 EUR
Každý další den30,00 EUR

Dlouhodobé parkování na letišti Norimberk

Cestující, kteří využívají letiště Norimberk mohou své vozidlo zaparkovat na některých z přilehlých parkovišť. Obecně se doporučuje předem rezervace parkovacího místa.

Letiště Norimberk nabízí několik variant parkování:

ParkenPlus (P+) je prémiové parkování v přímé blízkosti letištní haly. Personál letiště se postará o vozidlo a zajistí bezpečné parkování v nonstop monitorované budově. Auto je po celou dobu parkování pojištěné. Toto prémiové parkování je vhodné pro ty zákazníky, co požadují kvalitní servis a nadstandardní služby.

Parkoviště P2 – Premium zajistí pohodlné parkování v krytém parkovacím domě, který je také v těsné blízkosti odletové budovy.

Parkoviště P2 – Standard je parkoviště v blízkosti letiště. Parkovací dům nabízí parkování za průměrné a standardní ceny.

Parkoviště P3 a parkoviště P4 mají součástí parkovací domy, které nabízí dostatek parkovacích míst za dobré ceny. 

Přehled cen za parkování na různých parkovištích na letišti Norimberk

Parkoviště1 den7 dní10 dní14 dní
ParkenPLUS44,00 EUR138,00 EUR159,00 EUR187,00 EUR
Parkoviště P2 – Premium35,00 EUR132,00 EUR156,00 EUR185,00 EUR
Parkoviště P2 – Standard 28,00 EUR115,00 EUR133,00 EUR157,00 EUR
Parkoviště P3 – Standard26,00 EUR99,00 EUR116,00 EUR136,00 EUR
Parkoviště P4 – Standard26,00 EUR99,00 EUR116,00 EUR136,00 EUR
Parkoviště P4 – Comfort31,00 EUR107,00 EUR126,00 EUR152,00 EUR

Kompletní ceník jednotlivých parkovišť najdete na odkaze airport-nuernberg.de.

Přehled cen parkování na letišti Norimberk

Nejčastější otázky a odpovědi

Je možné parkování na letišti v Norimberku krátkodobě?

Ano, parkování je možné na parkovišti P5. Do 15 minut je parkování zdarma.

Kolik stojí parkovné na letišti Norimberk na týden?

Parkování se pohybuje od 99 až 138 EUR. Ceny se liší v závislosti, kde se rozhodnete parkovat, tedy, kterou variantu parkovného zvolíte.

Jaké jsou možnosti dlouhodobého parkování na letišti Norimberk?

Letiště Norimberk nabízí několik variant parkovišť: ParkenPlus, Parkoviště, 2, 3 a 4.

Kde se dá na letišti Norimberk parkovat levně?

Pokud hledáte levné parkování na delší dobu, využijte parkoviště P3 nebo P4.

Zdroj: airport-nuernberg.de

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články