Domů » Zajímavosti » Jaké jsou nejvyhledávanější ojetiny v České republice?

Jaké jsou nejvyhledávanější ojetiny v České republice?

1

Nad koupí ojetého automobilu už snad přemýšlel každý, kdo vlastní řidičský průkaz. Nákup ojetin nese určité riziko, že se automobil promění v pokladničku. Proto se někteří raději uchýlí ke koupi nového vozu nebo k operativnímu leasingu. Při správném výběru ojetého vozu ale můžete získat skvělý automobil za zlomek ceny nového modelu. Při výběru je ale nutné sledovat velkou spoustu parametrů a vodítek, které vám pomohou odhalit problém. Pomoci vám také mohou data o nejoblíbenějších vozech, jelikož nespolehlivý problémový vůz si samozřejmě najde fanoušků jen minimum.

Jaké jsou nejvyhledávanější ojetiny v České republice?
Bazar ojetých vozů

Nejoblíbenější ojeté vozy za rok 2020

Z toho důvodu byla na webu carVertical prováděna studie, kde zjišťovali, jaká jsou nejvyhledávanější auta v České republice. Jak jste pravděpodobně z předchozí věty pochopili, tak nejde o nejprodávanější auta, ale jedná se právě o ojetiny, které budily v lidech nejvíce zájmu. Při porovnání celkového počtu reportů a množství reportů daných vozů vznikl graf. Díky tomu jsou dostupná přesná data, jež jsou směrodatnější něž pouhé odhady.

Jaké jsou nejvyhledávanější ojetiny v České republice?
Jaké jsou nejvyhledávanější ojetiny v České republice?

1. Škoda Octavia

Prvenství Octavie snad nemůže nikoho překvapit. Jen se rozhlédněte po přilehlém parkovišti, nebo sledujte chvíli provoz. Octavie jsou doslova všude. V roce 2020 tvořili 10,92 % všech reportů. Je to způsobeno tím, že jsou tyto vozy poměrně dostupné a nejsou náročné na provoz. Nejčastěji se hledaly modely z let 2007, 2008 a 2016. Tyto vozy jsou známé svou spolehlivostí, nízkou spotřebou a opraví vám je snad každý servis.

Škoda Octavia 2
Škoda Octavia 2

2. BMW řady 3

Druhé místo překvapením ale naopak může být, jelikož na něm skončila prémiová automobilka BMW se svým středním modelem. Mnohé láká spolehlivost německých vozů, výkonné motorizace a líbivý design. Pokud nejste dostatečným fanouškem sportovní jízdy, abyste měli potřebu zadního pohonu, tak vás zaujmou modely s pohonem všech kol xDrive. Rádi za něj budete určitě v zimních měsících. Mezi hledanými vozy byly nejčastěji modely z let 2006, 2007 a 2008, což znamená modely E90. Tyto vozy tvořily 5,67 % všech reportů.

BMW E90
BMW E90

3. Volkswagen Golf

Volkswagen Golf byste pravděpodobně čekali nad trojkovým BMW, ale v této studii za ním zaostal. Golf pozná snad každý řidič, sedí řidičům prahnoucím po menším obratném voze a disponuje také příjemným interiérem. Jistotou je také nízká spotřeba, vaši bezpečnost hlídá množství asistentů a Volkswagen Golf si můžete vybrat také s automatickou převodovku. Při potřebě většího vozu sáhněte po verzi combi. Golfy tvořily 4,72 % všech reportů a nejčastěji se objevovaly roky 2005, 2010 a 2011.

Volkswagen Golf
Volkswagen Golf

4. Volkswagen Passat

Německá automobilka Volkswagen má v tomto žebříčku ještě jednoho zástupce. Je jím prostorný Passat, který je znám jako pohodlný rodinný kombík na povedeném podvozku. Ačkoliv mnozí možná budou nesouhlasit, tak Passaty disponují líbivým designem, díky kterému si auto oblíbíte. Nejvíce se hledají automobily z let 2008, 2015 a 2016 a tvoři 4,40 % reportů. Je tak zřejmé, že se ve VW s šestou a osmou generací rozhodně trefili do vkusu českých motoristů.

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat

5. Audi A4

U německých vozů zůstaneme. Páté místo totiž obsadila Audi se svým menším modelem A4. Dle dostupných dat jsou nejzajímavější modely z let 2006, 2007 a 2009, což znamená generaci B7 a první roky produkce generace B8. Jedná se doopravdy o zajímavé auto, jelikož za slušné peníze získáte povedený prostorný interiér, skvěle vypadající vůz a samozřejmě image. Pokud je o vůz dobře staráno a disponuje nějakou zajímavou motorizací, tak si navíc skvěle drží hodnotu. Audi A4 se nacházela v 2,57 % provedených reportů.

Audi A4 Quattro
Audi A4 Quattro

1 komentář

  1. Pěkný výzkum! Mohu plně souhlasit s tím, aby tyto značky a modely automobilů zaplnily ulice České republiky 😅

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články