Domů » Zajímavosti » Peugeot 3008 Evropské auto roku 2017

Peugeot 3008 Evropské auto roku 2017

0

Soutěž o evropské Auto roku 2017 vyvrcholila večer před zahájením autosalonu v Ženevě. Ocenění Auto roku je nejprestižnější a nejstarší ocenění své kategorie v Evropě. Uděluje se již od roku 1964. V letošním roce mezi sedmi finalisty nejvíce oslnil porotu Peugeot 3008 a stal se absolutním vítězem. Porazil tak vozy jako Alfa Romeo Giulia a Mercedes-Benz E.

Peugeot 3008 Evropské auto roku 2017

Auto roku není online anketa

Porotu tvoří 58 porotců z celkem 22 evropských zemí, aby nebyla upřednostněna některá ze značek. Každý vůz také musí splňovat určité podmínky. Musel se objevit na evropském trhu v roce 2016 a musí se prodávat minimálně v pěti evropských zemích. Porota nakonec udělila Peugeotu 319 hlasů. Na druhém místě umístěná Giulia získala bodů 296. Zajímavé je, že 3008 je první SUV v historii, které tuto cenu získalo. Bylo také označeno jako jízdně nejlepší auto této oblíbené kategorie.

Co oslnilo porotu

Porotu jednoznačně zaujal stylový design tohoto vozu. Disponuje agresivní přídí s velkými průduchy. Najdete zde výraznou masku a částečně rozdělené světlomety. Designéři mysleli i na ochranu vozu. Je chytře oplastován, díky čemuž nemáte pocit levného plastového vozítka, ale nemusíte se bát zanechat vůz u supermarketu. Moderní design se promítl samozřejmě také do interiéru. Můžete si zde vyhrát s různými tlačítky, digitálním displejem a dalšími vymoženostmi.

Previous article Konec benzínu ve Francii
Next article Představení vozu Polestar 1
Pro některé jsou auta možná pouhým přibližovadlem, ale k tomu se já nehlásím. Jsem také vášnivý turista, který prochází hlavně inzertní servery s ojetinami. Ideální auto je podle mě nenápadné a prostorné, ale disponuje až nepotřebným výkonem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

Dálniční poplatky Francie

Dálniční poplatky Francie 2024

0
Většina dálnic a téměř všechny tunely a mosty jsou ve Francii zpoplatněné. Ve Francii se výše mýtného odvíjí podle ujetých kilometrů a podle...