Domů » Autosalony » Autosalon ve Vídni a sexy Aston Martin DB11

Autosalon ve Vídni a sexy Aston Martin DB11

0

Ve dnech mezi 11. až 14.1. se konal autosalon ve Vídni. Díky lokalitě se stal velice oblíbený pro Čechy, kteří ho mají jen pár kilometrů od hranic. Jedná se o středně velkou akci, která je ale až po strop naplněna automobilovými novinkami. Po stropy, protože se rozkládá ve dvou halách.

Autosalon ve Vídni a sexy Aston Martin DB11

Nespočet novinek

Došlo zde k premiérovému představení několika modelů. Audi představila A5 Sportback a novou generaci modelu Q5. Představení nové generace se týkalo také BMW s řadou 5. Dále se zde ukázal nový Seat Leon, Honda Civic X a NSX. Nechyběl ani nový Golf. Nejspíš vás zajímá i stánek Škody. Ta ukázala omlazenu Octavii. Zajímavý byl výběr verze Fabie. Ukázala vůz v základní výbavě, čímž se rozhodně odlišila od ostatních automobilek s modely nejvyšších specifikací.

Dokonalý Aston Martin DB11

Ukázal se zde i jeden z nejkrásnějších automobilů současnosti. Je jím nový Aston Martin DB11. Tohle britské kupé nahrazuje původní model DB9. Dokonalý vzhled navíc doplňuje úžasně znějící motor a nejnovější elektronika. Vůz pohání motor V12 s objemem 5,2 litru a dvěma turby. Nabízí tak 447 kW a celých 700 Nm. Díky těmto parametrům zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy. Maximální rychlost je 322 km/h. Nenabízí ale jen hrubou sílu. O sofistikovanou jízdu se starají měnitelné jízdní režimy. Na výběr jsou režimy GT, Sport a Sport Plus. Jejich výběrem řidič ovlivní převodovku, tlumiče a další.

Při pohledu na exteriér si všimnete, že maska chladiče má ostřejší a výraznější rysy než u staršího modelu. Změny také proběhly na zadních světlometech. Ty jsou užší a delší. Celkově tento vůz navržený Markem Reichmannem působí moderním dojmem.

Uvnitř najdete klasicky sedačky v počtu dvě a dvě. Množství práce ale proběhlo na vývoji multimediálního systému. První displej se nachází mezi přístroji a má úhlopříčku 12 palců. Na vrcholu středového panelu ho doplňuje druhý s velikostí 8 placů.

Zdroj foto: CarandDriver.com

Previous article VIDEO: Veyron vám vezme dech
Next article Rok 2018 ve znamení návratu BMW 8
Pro některé jsou auta možná pouhým přibližovadlem, ale k tomu se já nehlásím. Jsem také vášnivý turista, který prochází hlavně inzertní servery s ojetinami. Ideální auto je podle mě nenápadné a prostorné, ale disponuje až nepotřebným výkonem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

vznětový motor

Vznětový motor – jak funguje, jeho výhody a nejlepší naftové motory

0
Za mne je vznětový motor jedním z nejlepších vynálezů, které člověk mohl učinit. Dnes se „chrochtáků“, jak se se vznětovým motorům říká zkusíme podívat...