Domů » Autosalony » Zenvo TSR-S: Myslíte, že může na silnici?

Zenvo TSR-S: Myslíte, že může na silnici?

0

Se závodní specifikací Zento TSR jste se už možná setkali. Dánové se ale rozhodli dostat tento vůz na silnici. A přesně za tímto účelem vznik model Zenvo TSR-S. V podstatě vznikl tak, že vzali závodní vůz a upravili ho, aby dostalo silniční homologaci. Jak prosté.

Zenvo TSR-S: Myslíte, že může na silnici?

Jistota v podobě dvou kompresorů

Podoba byla odhalována delší dobu. Uhodnete kde byla slavnostně odhalena celému světu? Ano, na ženevském autosalonu. Patří mezi zástupce řady TS. To je zkratka pro Twin Supercharged – dvojité přeplňování. V tomto případě kompresory. Přídomek S dává najevo silniční specifikaci. A jako správné tuctové silniční auto má i dvě sedačky. A dvojicí dveří se dostanete do nitra vozu s karosérií vytvořenou z karbonu. Jednoduše si tak nastoupí řidič a spolujezdec/spolujezdkyně nebojící se jet rychle.

1 194 koní

A rychle doopravdy pojede. Pohání ho totiž osmiválec do V s objemem 5,8 litru. Byl vyvinut přímo v továrně Zenvo a plní se sekvenčním vstřikováním. Doplněn je zmíněnými kompresory. To celé dává dohromady neuvěřitelných 1 194 koní. Na kola se výkon přenáší přes sedmistupňovou převodovku. Za jízdy nemusíte sundávat ruce z volantu, protože se řadí pádly. V královské disciplíně ve zrychlení z 0 na 100 km/h exceluje s 2,8 sekundami. K 200 km/h se dostane za 6,8 s. Maximální rychlost je limitována na 325 km/h, ze které může bezpečně zastavit díky masivním karbon-keramickým brzdám.

Možnost snížit výkon a zvýšit podvozek

Pro snadnější ovládání je vůz vybaven 3 jízdními módy. První se nazývá „Minimum„. V něm má motor „jen“ 522 kW. Další se jmenuje „IQ“ a znamená výkon 1100 N.m. No a chlapácký režim „Maximum“ naplno vypustí peklo. Využitelnost je podpořena nastavitelnou výškou podvozku z 95 na 145 mm. A podvozek je vyroben z kvalitní oceli a hliníku.

Rozhodně se neokouká

Vznikne celkem 5 kusů a všechny budou kompletně vyráběny ručně. Potkat jedno na silnici tak bude zázrak.

Foto: Autocar.co.uk

Previous article Nový zamračený Mercedes A
Next article Toyota Supra – japonská legenda
Pro některé jsou auta možná pouhým přibližovadlem, ale k tomu se já nehlásím. Jsem také vášnivý turista, který prochází hlavně inzertní servery s ojetinami. Ideální auto je podle mě nenápadné a prostorné, ale disponuje až nepotřebným výkonem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články