Domů » Pro řidiče » Pozor, o víkendu hrozí v celé Evropě kolaps!

Pozor, o víkendu hrozí v celé Evropě kolaps!

0

První prázdninový víkend je rok co rok tím nejrušnějším víkendem v celé Evropě. Jinak tomu nebude ani v letošním roce. Va tuto skutečnost bude mít vliv mnoho faktorů. Mezi ty patří nesčetné množství opravovaných úsecích na evropských silnicích, stavba nových silničních koridorů, velká cena Formule 1 v sousedním Rakousku nebo ostré kontrola na hraničních přechodech související s migrační vlnou v Evropě. Nejhorší situace má nastat již v průběhu zítřejšího dne a to od ráno až do pozdních nočních hodin.

Pozor, o víkendu hrozí v celé Evropě kolaps!

Očekávaná místa dopravních potíží:

Česká Republika

Kolaps dopravy se očekává především v okolí Prahy. Stejně tak se očekává pád dopravy v okolí Berouna, kde se v důsledku oprav, tvoří několikakilometrové kolony i v běžném provozním režimu. Nově lze problémy očekávat v Benešově. Zde je probíhá rovněž oprava komunikací. Zdržení se zde dá očekávat při cestě přes město, stejně jako při průjezdu po obchvatu směrem na Tábor. Naprosto stejná situace panuje v Českých Budějovicích. Pokud plánujete pohyb po dálnici D1, je dosti pravděpodobné, že si postojíte v okolí Jihlavy, Vyškova a mezi Brnem a Bratislavou na dálnici D2.

Rakousko

Ani náš jižní soused se nevyhne problémům s dopravou. Ty lze očekávat na následujících úsecích: Vídeň, silnice I/7 mezi Poysdorf a Schrick, dálnice A10 u mýtných bran St. Michael, na dálnici A8 a A12 u německé hranice, Brennerská dálnice A13 na mýtné stanici Schönberg, dálnice A3 u hranice se Slovenskem, dálnice A9 před tunelem Klaus a Gleinalm. Navíc v Rakousku proběhne tento víkend závod vozů Formule 1. Za touto událostí se na Red Bull Ring u městečka Spielberg ročně rozjíždí několik tisíc fanoušků ze širokého okolí. Dá se tedy očekávat extrémně zvýšený pohyb po blízké Pyhrnské dálnici A9 (Linz – Graz) a rychlostní komunikaci S6Vídně do Spielbergu.

Itálie

Cílem mnoha tisíců zahraničních turistů se na začátku letních prázdnin stává slunná Itálie. Zde se dá očekávat hustá doprava zejména v okolí Milána, na Brennerské dálnici A22, v okolí Bibione, Benátek, Terstu, Janova a Říma. Aby toho ale nebylo málo, hlásí správa italských mýtných bran technické problémy. Prvním z nich je, že mnohé brány se otevírají samy, bez proběhnutí platby, to samozřejmě neznamená, abyste bez zaplacení vesele odjeli. Tomto případě se doporučuje k sobě přivolat obsluhu, která vám s problémem pomůže. Navíc v důsledku zneškodňování dvou 900 kilových leteckých pum z druhé světové války bude Brennerská dálnice v neděli 3.7. od 7:00 do 12:00 uzavřena, stejně jako silnice SS 12. Dalším zdržením je eliminování stanovišť s obsluhou, které jsou nahrazovány bezhotovostními platebními terminály. Z tohoto důvodu se tvoří dlouhé kolony. Obsluze navíc často docházejí účtenky. Jejich doplňování stojí další čas a vytváří delší a delší kolony.

Slovinsko

Ve Slovinsku očekáváme značné dopravní komplikace zejména mezi obcí Ptuj a hraničním přechodem do Chorvatska Macelj, a v tunelu Karawanken.

Chorvatsko

Nejnavštěvovanější destinace českých turistů také očekává velké dopravní komplikace. Největší problémy očekáváme v okolí Záhřebu, na dálnici A1 u Zadaru, a na hraničních přechodech na Istrii Dragonja a Rupa. Cestu vám teké může znepříjemnit oprava dálnice A7 mezi odbočkou na Hreljin a Šmrika, tj. poslední úsek před sjezdem na most k ostrovu Krk.

Cestujete autem do Chorvatska? Nepřehlédněte náš velký přehled rad k této cestě.

Zdroj. ÚAMK

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

Dopravní předpisy Litva

Dopravní předpisy a pravidla v Litvě

0
Chystáte se autem do Litvy na dovolenou nebo na jinou dobrodružnou poznávací cestu? Tak v tom případě si důkladně nastudujte dopravní předpisy a pravidla,...