Domů » Pro řidiče » Řízení naboso či v žabkách: Kde na vás čeká pokuta?

Řízení naboso či v žabkách: Kde na vás čeká pokuta?

3

Zamysleli jste se někdy nad obutím za volantem? Každému z nás se nejspíš stalo, že bylo potřeba rychle někam přejet, a proč se přeci přezouvat kvůli několika minutám z pantoflí do pevných bot. Jenže správné obutí za volantem je stejně důležité jako obutí automobilu a neměli byste tedy podceňovat to, v jakém druhu obuvi vlastně řídíte. O osvětu se snaží experti z platformy Vize 0. Tak se na tuto problematiku tedy dnes podíváme.

Řízení naboso či v žabkách: Kde na vás čeká pokuta?
Řízení naboso či v žabkách

Co nám říkají zákony v ČR?

Není nijak pevně stanoveno, v jaké obuvi by se mělo řídit a závisí tedy na řidiči vozidla, v čem on sám za volant usedne. Kvůli bezpečnosti by ale řidič měl za volant sedat v takové obuvi, která mu umožní bezpečné ovládání vozu a zároveň se během cesty bude cítit příjemně. Jako argumenty je možné uvést průzkum z Velké Británie, kde téměř 27% řidičů přiznalo potíže během řízení kvůli špatnému obutí a 5% řidičů bylo přesvědčeno o tom, že špatná obuv může vést k nehodě.

Jaká obuv může být při řízení nebezpečná?

Jak již bylo řečeno, téměř nikde není konkrétně a pevně stanoveno, v jaké obuvi by se mělo řídit. Závisí to tedy na řidiči vozidla, v čem on sám za volant usedne

Odborníci uvádí, že tento druh obuvi je považován při řízení za nebezpečný:

  • Nohy naboso
  • Sandále s otevřeným podpatkem
  • Boty s otevřenou špičkou
  • Žabky
  • Vysoké podpatky a boty na klínu
  • Boty s vysokou podrážkou
  • Boty s kluzkou podrážkou nebo jinak nepřilnavé
  • Boty s dlouhými tkaničkami
  • Boty, které nejsou na noze pořádně upevněny.

Kvůli bezpečnosti by ale řidič měl za volant sedat v takové obuvi, která mu umožní bezpečné, bezproblémové a snadné ovládání vozu a zároveň se během cesty bude cítit příjemně, a nebude jej nic rozptylovat.

Špatná obuv za volantem může skončit nehodou

Ve skutečnosti se důrazně nedoporučuje jezdit ani naboso, v žabkách nebo například ve vysokých podpatcích či jiné nevhodné obuvi. Klíčový je cit na pedálech a dobrá pohyblivost. Podpatek či vysoká podrážka může velice snadno skončit opožděným sešlápnutím pedálu, což může být velký problém v krizové situaci, kdy je potřeba rychle brzdit. Stejně nepříjemné může být s podpatky ovládání spojky. Hlavně v letních měsících jsou oblíbené žabky a pantofle. Stačí málo a bota se může smeknout z nohy řidiče a v nejhorším případě se může zaklínit pod pedál. 

Snažte se tedy nechat si v kufru auta například tenisky, které si budete moci za volant obout. Tohle se vám vyplatí také v zimě, jelikož nebudete muset do auta se špinavými a mokrými botami. Zimní boty také často mívají silnou hrubou podrážku, kvůli které můžete mít velice omezený cit na pedálech.

A co takové řízení bez bot?

Řízení naboso je kapitola sama o sobě a experti na bezpečnost za volantem to rozhodně nedoporučuji. Jen si představte, jak silně a razantně budete muset bosou nohou sešlápnout pedál, abyste zabránili nehodě. Jestli jste už řízení naboso někdy zkoušeli (doufáme, že ne a ani to nedělejte!), tak už jen klidné řízení může být bolestivé. Slabší sešlápnutí brzdového pedálu může vést k o několik metrů delší brzdné dráze a nehodě. Bosé nohy také mohou jednoduše sklouznout po pedálu, zvláště pokud by byly mokré.

Další nepříjemností je také to, že pokud řídíte naboso a stane se nehoda nebo budete muset z nějakého důvodu vystoupit, tak si můžete vážně poranit vaši bosou nohu o rozbité sklo nebo jinou část auta či jiných ostrých předmětů na silnici. Pamatujte také na to, že pokud jste naboso nebo jen v žabkách, tak při autonehodě může díky tomu dojít k horšímu zranění, protože vaše nohy nemají žádnou ochranu

Pojišťovny nebo policie také zajímá příčina nehody a pokud zjistí, že jste řídili ve špatné obuvi, tak to může být drahý problém. Mimo to, policie tuto skutečnost může zapsat do protokolu o nehodě.

Kde na vás čekají pokuty?

Jak jsem si již řekli, tak špatně vybraná obuv může skončit nehodou a není teda překvapivé, že se některé země rozhodli proti tomuto nešvaru bojovat. Vždyť v Německu hrozí pokuta až 30 Euro, když vás německá policie zastaví třeba v sandálech nebo naboso. Ve Velké Británie je dáno, že oblečení a obutí řidiče nesmí bránit řidiči v bezpečném provozování vozidla a záleží tak na uvážení policisty. Následky za špatnou obuv můžete nést také v Bosně a Hercegovině i Maďarsku.

3 KOMENTÁŘE

  1. Řídím zásadně naboso a nechápu argument, že bosou nohou sešlápnu brzdový pedál slabší silou a už vůbec ne to, že takové řízení je bolestivé. Doporučuji to vyzkoušet. Posilovače brzd jsou tak výkonné, že není vůbec žádný rozdíl mezi tím, zda řídím v teniskách, nebo bosý. Navíc citlivost řízení naboso je daleko intenzivnější, než v obuvi. Je to podobné, jako když něco děláte v silných kožených rukavicích, nebo holýma rukama.

    • Dobrý den, jak již bylo řečeno, na silnicích nikdy nevíte, jaká krizová situace nebo kolize vás/nás potká. Tudíž boty jsou nutností. Pěkný den.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

opel vectra c caravan 1.9 cdti

TEST: Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI 88 kW – jak...

0
Dnes se podíváme na poměrně zvláštní ojetinu, která se netěší velké přízni. Mnozí lidé ji dokonce přehlíží, a nebo je ani nenapadne zvažovat koupi...